Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Управлінням соціального захисту населення, сім’ї та праці виконавчого комітету Голопристанської міської Херсонської області надає інформацію щодо роботи управління за 2023 рік

Управління соціального захисту населення, сім’ї та праці інформує
25.01.2024

За звітний період була налагоджена робота в програмному забезпеченні Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Також отримані доступи та розпочата робота в системах: «Єдина Web-орієнтована інформаційна технологія формування сегменту «Облік ВПО», «Пакунок малюка», «Реєстр багатодітної сім’ї».

Згідно постанови КМУ від 19 червня 2023 року№ 626 «Деякі питання надання матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції» управлінням отримано 2312 пакета документів, з них нараховано допомогу 2100 заявникам, 211 відмов. Всього отримали допомогу – 2753 особи.

Управлінням підготовлено та надано на розгляд засідання комісії з перевірки та підтвердження проживання постраждалого населення без реєстрації місця проживання у населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Голопристанської та Чулаківської територіальних громад Скадовського району Херсонської області внаслідок підриву російською федерацією греблі Каховської гідроелектростанції 107 пакетів документів для визначення права на отримання одноразової матеріальної грошової допомоги, які на момент підриву російською федерацією греблі Каховської гідроелектростанції проживали в населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень затверджених розпорядженням Херсонської обласної державної адміністрації від 18 червня 2023 року № 6 Реєстрі постраждалих, тимчасово окупованих територіальних громад Херсонської області внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Протягом звітного періоду було опрацьовано 582 особових рахунка отримувачів державних соціальних допомог на автоматичне подовження виплат відповідно до постанови КМУ від 7 березня 2022 р. № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану».

Надано 104 відповіді на звернення громадян, які надійшли на «гарячу лінію», на електронну пошту міської військової адміністрації та управління соціального захисту населення сім’ї та праці виконавчого комітету Голопристанської міської ради.

Ведеться робота з опрацювання рекомендацій від Мінфіну щодо проведення додаткової перевірки інформації поданої громадянами для отримання соціальної адресної допомоги та інших виплат відповідно до Порядку здійснення верифікації та моніторингу державних виплат, затвердженого постановою КМУ від 18.02.2016 №136.

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму проведено індивідуальний перерахунок кандидатів із числа отримувачів державних соціальних допомог.

За звітний період управлінням підготовлено 1372 рішення на призупинення виплат у зв’язку зі смертю, закінченням строку виплати, тривалою неоплатою, зміни фактичного місця проживання та ін.

В Голопристанській громаді функціонують14 прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, а також1 патронатна сім’я. За принципом “гроші ходять за дитиною” допомога на утримання дітей, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, а також грошове забезпечення прийомних батьків та батьків вихователів нараховано в розмірі 5752,8 тис. грн. і виплачена в повному обсязі.

Також відновлено виплати грошової компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорій 1 i 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Фінансування всіх видів допомог проводилося своєчасно та в повному обсязі. Згідно постанови Кабінету Міністрів України 07 березня 2022 року № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану», фінансування виплат грошових допомог, пільг та житлових субсидій проводиться Міністерством соціальної політики на підставі наявних в базах даних державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики» / Пенсійного фонду України даних щодо одержувачів грошових допомог, пільг та житлових субсидій.

Розпорядженням міського голови від 31.08.2023 № 79-од внесено зміни до заходів програми соціального захисту населення на 2023-2025 роки стосовно надання підтримки закладам охорони здоров’я, а саме:

  • відновлення роботи та повноцінного функціонування закладів охорони здоров’я й облаштування їх захисту (забезпечення лікарськими засобами, медичним обладнанням, спеціальними транспортними засобами та резервними джерелами живлення)
  • забезпечення відновлення роботи аптечних закладів комунальної та приватної форм власності, у тому числі на базі закладів охорони здоров’я, та їх підключення до урядової програми «Доступні ліки»
  • вжиття заходів для залучення міжнародних організацій («МО «Лікарі без кордонів», Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Альянс громадського здоров’я, «ПРОДЖЕКТ ХОУП – ЗЕ ПІПЛ-ТУ-ПІПЛ ХЕЛС ФАУНДЕЙШН, ІНК.» в Україні, «ФРІДА» тощо) до медичного обслуговування населення на первинному рівні надання медичної допомоги у зв’язку з кадровим дефіцитом медичних працівників
  • передача Голопристанською міською військовою адміністрацією, виконавчим комітетом Голопристанської міської ради закладам охорони здоров’я благодійної та гуманітарної допомоги відповідно до розпорядження міського голови від 07 березня 2023 року № 22-од «Про затвердження Положення про отримання і використання благодійної та гуманітарної допомоги в Голопристанській міській територіальній громаді»

Проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота серед населення з різних питань соціального захисту шляхом розміщення інформації на офіційному вебсайті Голопристанської міської ради / військової адміністрації, на офіційних сторінках міської ради в соціальних мережах та офіційному Телеграм каналі.

Постійно здійснюється консультування громадян щодо призначення різних видів допомог засобами мобільного зв’язку та своєчасно виконуються контрольні завдання.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше